Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čast i privilegija

Reporterka Dnevnika Nove TV s veleposlanikom RH u Londonu: "Charles III. će sigurno biti dobar kralj, imao je najbolju mentoricu"

Igor Pokaz
Igor Pokaz Foto: DNEVNIK.hr
Sve događaje u Londonu i Ujedinjenom kraljevstvu prati reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Razgovarala je s Igorom Pokazom, veleposlanikom RH u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kraljevska obitelj će tugovati još sedam dana nakon pogreba, a kraljevske rezidencije ostat će zatvorene za javnost. Novi kralj Charles III. službeno će biti proglašen sutra, a datum krunidbe bit će određen naknadno.

Kakvo je ozračje u Londonu nakon smrti kraljice Elizabete II., prati reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. "Mješavina je velike tuge i velike užurbanosti za sve što se mora dogoditi u narednim danima", rekla je Štrbac.

Razgovarala je s veleposlanikom RH u Ujedinjenom Kraljevstvu Igorom Pokazom. "Po povratku u London, kralj Charles će prvo primiti premijerku Liz Truss, a onda će se obratiti javnosti. Nepoznanica je jedino kada će biti sprovod", kazao je Pokaz.

Kaže da će ovo biti najveće okupljanje državnika u posljednjih nekoliko desetljeća. Pokaz je upoznao kraljicu i kraj nje bio u više navrata. "Imao sam čast, privilegiju i sreću biti u njezinom društvu. Ovih dana dolazi jako često u javnost ta njezina pristupačnost i mogućnost da opusti osobe. Tremu sam imao i ja, ali čim sam kročio u dvoranu gdje je ona - trema je nestala. Kraljica se s lijepim uspomenama sjetila Hrvatske. To je bilo prije 50 godina", podsjetio je Pokaz.

Pročitajte i ovo Kralj Charles III. Blagodati kraljevskog života Povlastice koje donosi kruna: Charlesu više ne treba vozačka dozvola, slavit će dva rođendana i postati vlasnik labudova i dupina

Pročitajte i ovo Kralj Charles III. - 5 "Bože čuvaj kralja!" Novi kralj Charles III. stigao je u palaču, pogledajte kako se ponašao prema mnoštvu ljudi koji su ga dočekali poklicima

Osim nje, upoznao je i kralja Charlesa III.. "Tu prigodu imaju moj sin i supruga. Ostaje u pamćenju. On će biti sigurno dobar kralj, imao je najbolju mentoricu, svoju majku", smatra Pokaz.

Iako nije bio omiljena ličnost nakon smrti Diane, Pokaz je rekao da je Charles III. postao popularan. "Siguran sam da će tu popularnost ojačati kroz novu funkciju", zaključio je Pokaz.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene