Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vila pored Moskve

VIDEO Je li ovo mjesto gdje živi Snowden?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki obavještajac Edward Snowden navodno se skrasio u jednoj luksuznoj vili u okolici Moskve.

Gdje se trenutno nalazi Edward Snowden, bivši američki špijun kojemu je Rusija nedavno dala privremeni azil? Konkretnog odgovora na ovo pitanje nema, no neimenovani izvori ruskog dnevnog lista 'Argumenti i fakti' tvrde da se bivši obavještajac, koji je nedavno razotkrio tajne američke programe nadzora i praćenja telefonske i online komunikacije, navodno skrasio u luksuznom naselju 20-ak kilometara zapadno od Moskve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar o Snowdenu Putin: Odnosi Rusije i SAD-a su važniji od obavještajnih skandala Slika nije dostupna I dalje je na aerodromu Edward Snowden navodno zatražio azil u Rusiji

>> Snowden zahvalio Rusiji: Pravda je pobijedila!

Ondje se nalaze brojne vile, od kojih su neke ograđene bodljikavom žicom, a cijene stanova tamo mogu dosegnuti gotovo milijun i pol američkih dolara.

Snowdenov pravni zastupnik Anatolij Kučerena rekao je početkom kolovoza, kada je njegov klijent napokon napustio tranzitnu zonu moskovskog aerodroma Šeremetjevo, da bivši američki obavještajac živi 'sa svojim američkim prijateljima', no u detalje nije htio ulaziti.

Reuters navodi da je Kučerena blizak središnjoj ruskoj obavještajnoj agenciji FSB, nasljednici KGB-a te u tom kontekstu spominje informaciju da FSB u svom posjedu ima manje poznato liječilište 'Dubrava'. To se imanje nalazi 10-ak kilometara sjeverno od Moskve, a u njegovoj se blizini nalaze vile slične onima u ranije spomenutom naselju zapadno od Moskve.

No, potvrde da je Snowden na bilo kojoj od te dvije lokacije nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene