Papa razgovara s astronautima na Međunarodnoj svemirskoj postaji (Foto: NASA TV)
Papa razgovara s astronautima na Međunarodnoj svemirskoj postaji (Foto: NASA TV)

Papa Franjo bio je na telefonskoj vezi s Međunarodnom svemirskom postajom i razgovarao s članovima postaje Ekspedicije 53.


Video telefonskog poziva između pape Franje i posade Međunarodne svemirske postaje počeo je u 15 sati, a završio u 15:25 sati.

Vezani članci Zaređivanje oženjenih muškaraca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Manjak svećenika otvorio kontroverzno pitanje: Hoće li se oženjeni muškarci moći zaređivati? NASA Instagram (Foto: Instagram/nasa) Dosta vam je Instagram influencera? NASA ima profil pun drugačijih oblina i selfija

Papa je nakon razgovora nazvao astronaute prijateljima i braćom, jer predstavljaju cijelo čovječanstvo u svemiru te im poručio: "Bog vas blagoslovio. Nadam se da ćete se pomoliti i za mene."

Bio je to drugi put da Papa razgovara s astronautima koji se nalaze u svemiru. Papa Benedikt XVI. 2011. godine iz Vatikanske je knjižnice nazvao astronaute koji su se nalazili u orbiti, izvještava Space.

Papa Franjo razgovarao je s Paolom Nespolijem, astronautom Europske svemirske agencije (ESA), te s tri astronauta NASA-e: Randyjem Bresnikom, Markom Vande Heijom i Joeom Acabaom.

Tijekom poziva 2011. papa Benedikt XVI. razgovarao je s 12 astronauta. Papa je astronaute pitao nekoliko pitanja o utjecaju koji njihov položaj u svemiru ima na njihov pogled na budućnost svemira i čovječanstva. Taj je razgovor nazvao "nevjerojatnom prilikom" te izrazio svoje divljenje za "hrabrost" i "disciplinu" astronauta.