Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vanhanen potvrđen kao novi finski premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finski parlament danas je službeno potvrdio Mattija Vanhanena kao novog predsjednika vlade, nakon što je od ukupno 200 zastupnika samo 70 članova oporbenih stranaka glasovalo protiv imenovanja.

Za predsjednika Stranke centra glasovao je ukupno 121 zastupnik, jer glasovanju nisu nazočili jedan zastupnik njegove stranke, dvojica iz partnerske konzervativne Nacionalne koalicijske stranke i četvorica oporbenih zastupnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

U četvrtak bi dužnost trebala preuzeti nova vlada u kojoj će od 20 ministarskih mjesta po osam pripasti Stranci centra i konzervativcima, te po dva manjim strankama vladajuće koalicije Švedskoj narodnoj stranci i Stranci zelenih.

Vođa Nacionalne koalicijske stranke Jyrki Katainen bit će ministar financija, a najviše iznenađenja izazvalo je imenovanje 59-godišnjeg člana iste stranke Ilkke Kanerve na položaj ministra vanjskih poslova.

U novoj finskoj vladi je jedanaest žena i devet muškaraca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene