Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popeo se preko dviju ograda

Vandal oštetio vrata bazilike svete Marije Velike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brončano-drvena vrata bazilike svete Marije Velike u središtu Rima oštećena su, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća eura, objavile su gradske vlasti.

Neimenovani Rumunj, 32-godišnji beskućnik, uspio se popeti preko dviju ograda i kamenom je oštetio reljefe na vratima koji prikazuju Navještenje. Vandal je uhićen, a pri uhićenju je čak pokušao napasti policajca, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

'Pozitivna je činjenica da je policija uspjela uhvatiti napadača na djelu', izjavio je rimski gradonačelnik Gianni Alemanno. Uprava za kulturna dobra grada Rima je ocijenila da je 'šteta ozbiljna i iznosi nekoliko tisuća eura'.

Događaj istražuje i vatikanska policija jer je bazilika svete Marije Velike (u narodu poznate i kao Marije Snježne) jedan od najvažnijih vatikanskih posjeda izvan zidina i jedna je od četiriju papinskih bazilika u Rimu (uz bazilike svetog Petra, svetog Ivana Lateranskog i svetog Pavla izvan zidina). Ujedno je najveća marijanska crkva u Rimu. Talijanski mediji još nisu izvijestili o napadačevim motivima. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene