Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brončano-drvena vrata bazilike svete Marije Velike u središtu Rima oštećena su, a šteta je procijenjena na nekoliko tisuća eura, objavile su gradske vlasti.


Neimenovani Rumunj, 32-godišnji beskućnik, uspio se popeti preko dviju ograda i kamenom je oštetio reljefe na vratima koji prikazuju Navještenje. Vandal je uhićen, a pri uhićenju je čak pokušao napasti policajca, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

'Pozitivna je činjenica da je policija uspjela uhvatiti napadača na djelu', izjavio je rimski gradonačelnik Gianni Alemanno. Uprava za kulturna dobra grada Rima je ocijenila da je 'šteta ozbiljna i iznosi nekoliko tisuća eura'.

Događaj istražuje i vatikanska policija jer je bazilika svete Marije Velike (u narodu poznate i kao Marije Snježne) jedan od najvažnijih vatikanskih posjeda izvan zidina i jedna je od četiriju papinskih bazilika u Rimu (uz bazilike svetog Petra, svetog Ivana Lateranskog i svetog Pavla izvan zidina). Ujedno je najveća marijanska crkva u Rimu. Talijanski mediji još nisu izvijestili o napadačevim motivima. (Hina)

Vezani članci Pljačka draguljarnice Blento s pištoljem pokušao opljačkati draguljarnicu, a na kraju se samo osramotio pred kamerama Slika nije dostupna Lijes s ostacima Ivana Pavla u kapelici Sv. Sebastijana
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju