Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se rješenje krize

Van Rompuy se sastaje s ciparskim predsjednikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy vodit će u nedjelju sastanak na visokoj razini s ciparskim predsjednikom Nicosom Anastasiadesom radi rješenja krize na Cipru, potvrdio je jedan od njegovih glasnogovornika.

On nije precizirao imena ostalih sudionika ni vrijeme sastanka. Izvori iz EU navode da će se sastanak održati u 13,30, a na njemu će sudjelovati i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriza se nastavlja Ciparske banke zatvorene do daljnjeg, 'plana B' još nema Slika nije dostupna Financijska kriza Cipar: Prijedlog oporezivanja depozita u bankama vjerojatno pada

>> EK: Glavno je da se u nedjelju navečer postigne dogovor o Cipru

Ciparski predsjednik Anastasiades trebao bi razgovarati i s glavnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde i predsjednikom Europske središnje banke (ECB) Mariom Draghijem. Ti susreti će se održati prije sastanka ministara financija eurozone na kojem će se razgovarati o planu spašavanja Cipra.

Van Rompuy i Barroso su odlučili u petak odgoditi summit EU-Japan koji bi se trebao održati početkom tjedna u Japanu i objasnio da "sadašnji napori za rješenje financijskog stanja u Cipru zahtijevaju njihovu nazočnost u Bruxellesu".

Anastasiades je otišao s Cipra u nedjelju ujutro u Bruxelles nakon dugih razgovora u Nikoziji s EU, ECB i MMF-om. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene