Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispraćaj na cesti

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Poginuli bez mogućnosti dostojanstvenog pokopa: ''Prisiljeni smo održavati sprovode u autima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U glavni grad Ukrajine, Kijev, dovoze se tijela poginulih u ratu zbog posljednjeg ispraćaja. O dostojanstvenom ispraćaju, odnosno izostanku istoga svjedoči to što se molitva uz svećenika odvija u - kombiju.

Upozoravamo da je video uznemiruujućeg sadržaja.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Vladimir Zelenski Grade obrambene strukture Vladimir Zelenski upozorava na veliku rusku ofenzivu: "Znam kada će napasti"

Tijela mrtvih iz ukrajinskih zoni borbi prevezena su u Kijev gdje im je u prtljažniku kombija svećenik Ivan Polchyuk daje posljednji blagoslov.

Ostaci preminulih prevezeni su u glavni grad iz nedalekih mjesta Bucha, Irpin i Horenka kako bi ih se kremiralo te im se omogućio dostojanstven pokop.

Svećenik je istaknuo uvjete u kojima su preminuli u borbama te dodao kako se obitelji preminulih ne mogu ni oprostiti, niti imaju pokop na human način.

Uobičajen obred u Ukrajini uključuje molitvu u crkvi ili mrtvačnici uz prisutstvo obitelji kako bi se od voljenih mogli oprostiti molitvom, prenosi Reuters.

“Vidite što su nam donijeli i do čega smo došli. Dosegli smo stadij u kojemu se ljudi ne mogu ni pokopati dostojanstveno. Prisiljeni smo održavati sprovode na cesti i u autima, umjesto sprovoda u crkvama na human način. Ovo nije način na koji se ljude treba slati na njihov posljednji ispraćaj”, zaključio je svećenik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene