Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak u ponedjeljak ujutro

Obavljene POSLJEDNJE pripreme za izvlačenje Costa Concordije, plan je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službena operacija uspravljanja Costa Concordije počinje u ponedjeljak ujutro, a jutros su obavljene pripreme za glavni pothvat.

Kako bi se operacija izvela što uspješnije obavljeno je testiranje i razne pripreme, a 'zeleno svjetlo' za operaciju dat će se danas popodne.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Ukoliko vremenski uvjeti budu dobri, akcija izvlačenja započinje počet će u ponedjeljak u 6:00 sati ujutro, izjavio je zapovjednik civilne zaštite koja nadzire operaciju, Franco Gabrielli.

Očekuje se da će akcija trajati između 10 i 12 sati tijekom kojih će biti zabranjen sav pomorski promet u tome području, naravno, ukoliko testiranje bude uspješno.

Vlasti su objavile da će operacija stajati 600 milijuna eura, a možda i više, dok osiguravajuće tvrtke procjenjuju da bi se cijena na kraju mogla popeti na milijardu eura, čime bi akcija premašila vrijednost samoga broda.

>> Počinje dosad NEZABILJEŽENA operacija: Evo koliko će koštati

Podsjetimo, Costa Concordia je teška 114.500 tona i duga 290 metara, a leži nagnuta u moru kod otočića Giglia otkako se u siječnju 2012. nasukala na stijene i djelomično potonula u trenutku kada je na brodu bilo 4.229 putnika.

U nesreći koja se dogodila pod okriljem noći poginule su 32 osobe, a kapetanu Costa Concordie Francescu Schettinu trenutno se sudi za ubojstvo iz nehaja i napuštanja broda prije evakuacije putnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene