Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krikovi u susjedstvu

Rotvajleri brutalno napali svoju vlasnicu: "Sve što sam mogao učiniti bilo je gledati kako trgaju djevojku"

Nikita Piil
Nikita Piil Facebook/Kita Piil
Aktualno Galerija Nikita Piil Nikita Piil Foto: Facebook/Kita Piil Rotvajler Rotvajler Foto: Facebook/Kita Piil Rotvajleri Rotvajleri Foto: Facebook/Kita Piil +0 Nikita Piil Galerija 1/4 >>
Australku su u dvorištu napala njezina dva psa, a bolne krikove čuli su susjedi i brzo priskočili upomoć. No tek je policija pucnjem uspjela zaustaviti napad. Žena je u bolnici u teškom stanju, a liječnici će je operirati kako bi joj pokušali spasiti ruku.

Liječnici se bore kako bi spasili ruku 31-godišnje Australke Nikite Piil koju su u dvorištu napala njezina dva kućna ljubimca. Rotvajleri Bronx i Harlem svoju su vlasnicu napali u subotu oko 16:30. Zadobila je ozbiljne ozljede ruku i nogu i još uvijek je u teškom stanju u bolnici Royal Perth. Vjerojatno će je morati operirati kako bi joj spasili ruku, piše Daily Mail.

Bolni Nikitini krikovi alarmirali su susjede te su oni očajnički pokušavali zaustaviti pse. Lupali su po ogradi, a pse su špricali vodom iz crijeva, no svi pokušaji bili su uzaludni. 

Pročitajte i ovo Kostur dinosaura Vrtoglavi iznos FOTO Barry ide na aukciju: Izuzetno je dobro očuvan, mogao bi premašiti milijun eura

Susjed Bryn Spencer rekao je da je pokušao zaustaviti napad, ali nije mogao ući u dvorište, a da se ne izloži opasnosti.

"Razmišljao sam da preskočim ogradu i uđem unutra kako bih je spasio, ali očito su unutra bila dva rotvajlera... Bio bih raskomadan", rekao je za ABC.

"Sve što sam mogao učiniti bilo je gledati kako djevojku trgaju dok ja lupam po ogradi palicom, dok je drugi susjed špricao psa", dodao je.

Pročitajte i ovo Potpisivanje Napokon regulacija Uznemiruju ih u svako doba dana i noći: "Ja sam obolio od njih, to su lešinari"

Spencer je rekao da je molio policiju da ustrijeli pse jer će inače oni ubiti ženu. 

Pročitajte i ovo Napad na Lavov - 1 U ranim jutarnjim satima FOTO Rusija započela napad na zapadni dio Ukrajine, gore industrijska skladišta: "Ostanite u skloništima, očekuju se novi napadi"

Policajci su pse prvo pokušali zaustaviti elektrošokerom, ali nisu uspjeli. Napad je završio kada je policija ustrijelila sedmogodišnjeg Bronxa, nakon što je utvrdila da su psi bili ekstremno agresivni i da je Nikitin život u opasnosti. Psa su kasnije eutanazirali veterinari.

Drugi pas, četverogodišnji Harlem, ostaje u ustanovi grada Cockburna dok policija istražuje zašto su ljubimci napali svoju vlasnicu.

Nikita Piil Rotvajler (Foto: Facebook/Kita Piil)

Piil je hitno prebačena u bolnicu Royal Perth, a i dalje je u teškom stanju. Izgubila je puno krvi, ima teške ugrizne rane na udovima te je čeka operacija kako bi joj doktori pokušali spasiti ruku.

Pročitajte i ovo Nevidljivi lovac Vojska na nogama Pronađene krhotine nestalog nevidljivog lovca F-35! Nestanak otkrio skrivanu tajnu: Što se to događalo proteklih šest tjedana?

Ljubiteljica rotvajlera

Nikita je strastvena ljubiteljica rotvajlera, a svog je psa Bronxa jednom opisala kao "cijeli svijet - odan, inteligentan i zaštitnički nastrojen".

Četiri pasmine pasa zabranjene su u Zapadnoj Australiji, uključujući argentinske i brazilske borbene pse, japansku tosu, pasmine pitbul terijer i Presa Canario.

Rotvajleri nisu zabranjena pasmina u Australiji, no imaju reputaciju agresivnih pasa. Izvješće dječje bolnice u Sydneyju iz 2022. otkrilo je da su rotvajleri na trećem mjestu po broju prijavljenih napada na djecu. 

Pročitajte i ovo FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić - 2 U New Yorku Milanović u UN-u razgovarao s Iranskim kolegom: Potvrda povijesno dobrih bilateralnih odnosa

Podaci su uzeli u obzir 628 pacijenata koji su se javili s ozljedama povezanima sa psima od 2010. do 2020. i otkrili da je njihova prosječna dob samo pet godina.

Najviše prijavljenih napada zabilježeno je od pasmine pitbul s 10,3 posto, a slijede ih labradori s 8,5 posto i rotvajleri sa 6,8 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene