Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON DOJAVE

Jezivo otkriće: U domu poznate aktivistkinje protiv pobačaja policija pronašla pet fetusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija u domu aktivistkinje protiv pobačaja Lauren Handy, u Washingtonu, pronašla je pet fetusa. Policija je pretražila njezinu kuću nakon dojave o potencijalno opasnom biološkom materijalu.

Nakon dojave da bi se u kući aktivistkinje protiv pobačaja, Lauren Handy u Washingtonu mogao nalaziti potencijalno opasan biološki materijal, američka policija pretražila je njezin dom i pronašla pet fetusa.

Handy je osnivačica skupine protiv pobačaja Mercy Missions, koja je isti dan optužena za sudjelovanje u incidentu iz 2020. godine, kada je skupa s još osmero aktivista upala u kliniku za pobačaje. Oborili su jednu od zaposlenica i prepriječili ljudima ulazak u kliniku. 

Dvadesetosmogodišnja Handy slikana je kako sjedi ispred kuće dok istražitelji iz njezina iznose predmete u vrećicama i rashladnim uređajima, navodi The Independent.

Istražitelji su kasnije potvrdili sadržaj za The Independent, rekavši da su fetusi sada u rukama Ureda glavnog medicinskog istražitelja DC-a.

 

 

Prema navodima savezne optužnice, Handy je zakazala termin u klinici za 22. listopada 2020. pod imenom Hazel Jenkins, tvrdeći da želi pobačaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misterij je tko su majke 'Uzorna' volonterka sakrila šest mrtvih beba u skladište?!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jezivi pronalazak Strava: Pronađeno 248 fetusa u bačvama

Kad je stigla u kliniku, grupa je "nasilno ušla u ambulantu" i oborila djelatnicu klinike koja je zadobila ozljedu gležnja.

Nije jasno jesu li osumnjičeni išta uzeli iz klinike tijekom incidenta 2020. godine ili su predmeti koje je policija zaplijenila u srijedu izravno povezani s optužnicom.

Svih devetero osumnjičenika optuženo je za urotu protiv prava i kršenje Zakona o slobodi pristupa ulazima u klinike (FACE) koji zabranjuje fizičko ometanje ili korištenje prijetnje silom za zastrašivanje ili ometanje osobe koja traži usluge reproduktivnog zdravlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene