Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gljivari su u jednoj šumi blizu milijunskog ruskog grada Ekaterinburga, pronašli više plastičnih bačvi u kojima se nalazilo 248 fetusa.


Navodno pobačeni fetusi pronađeni su u blizini jako prometne ceste, s koje su jednostavno bačeni.

>> Od ćelavca do žene: Muškarac zbog pilula postao ŽENA!?

Vezani članci Skoro sudar Vozač pukom srećom izbjegao tragediju, djeca mu iz vedra neba istrčala pred auto Popravak ceste Rusi pokušali popraviti rupu na cesti pa napravili cirkus, gori su od likova iz ''A je to''

Bili su konzervirani u formaldehidu i potječu iz barem tri bolnice. Trebalo ih je dostaviti specijaliziranoj firmi na odlaganje, koja je od Ekaterinburga udaljena oko 80 kilometara. Međutim, do cilja nisu došli. 'Za navodno pobačene fetuse trebalo se pobrinuti, ali ih se ilegalno riješilo', priopćuje nadležno istražno tijelo.

Na fetuse su bile zalijepljene i ceduljice, na kojima su napisana imena majki i brojevi njihovih bolničkih soba. Policija i državno odvjetništvo grozničavo tragaju za počiniteljima ovih nedjela.

Ruski zdravstveni stručnjaci su potreseni. Oni prate konkretnu i zakonom zadanu proceduru o skrbi embrija i zgroženi su ovim činom. Odbačeni fetusi sad se proučavaju na Zavodu za sudsku medicinu u Nevjansku.

Obzirom da grad ima tek oko 25.000 stanovnika, pretpostavlja se da fetusi dolaze s različitih područja Urala. 'U Nevjansku nema toliko pobačaja', kažu iz gradske službe.

Većina od gotovo 250 ljudskih fetusa pronađenih u šumi stariji su od pet mjeseci, objavila je u srijedu lokalna policija, ističući da bi fetusi mogli dolaziti iz jednog od istraživačkih laboratorija.

'Više fetusa stariji su od 20 tjedana, prema specijalistima ministarstva zdravstva', kazao je glasnogovornik policije Valerij Gorelik.

Dio istrage doveo je do toga da policija vjeruje kako bi oni mogli dolaziti iz jednog istraživačkog laboratorija, ali za sada nema konkretnih osumnjičenika.

Predsjednica komisije za obitelj, žene i djecu ruske Dume Elena Mizulina u utorak je ocijenila kako bi se moglo raditi o tajnim pobačajima, dodajući da bi se moglo raditi o 'kriminalu'.

U Rusiji pobačaji načelno nisu dozvoljeni nakon 12. tjedna trudnoće, osim u posebnim medicinskim ili socijalnim slučajevima.

Prema ruskim statistikama, godišnje se u toj zemlji zabilježi 1,23 milijuna pobačaja, dok Mizulina procjenjuje da su stvarne brojke između 5 i 6 milijuna, s obzirom na veliki broj tajnih odnosno ilegalnih pobačaja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.