Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitila ga policija

Užas u susjedstvu: Muškarac silovao tri žene i sve snimio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Italiju potresa epidemija rodnog nasilja, naime, već mjesecima gotovo da nema dana u kojem ne stižu vijesti o zločinima nad ženama.

Zbog sumnje da je silovao najmanje tri žene nedaleko Rima između rujna i siječnja prošle godine i snimio silovanja, uhićen je u ponedjeljak 59-godišnji rimski skupljač otpada.
Policija je rekla da je na njegovom telefonu pronašla slike tri bespomoćne žene koje su seksualno zlostavljane, piše ANSA.

Istraga se nastavlja.

Pročitajte i ovo Igralište Odgovornost Oni koji ne plaćaju alimentaciju trebali bi razmisliti dvaput: Država ima plan kojim će ih udariti po džepu

Pročitajte i ovo Ilustracija "Ekonomska kava" Hrvati sve više kupuju u stranim trgovačkim lancima: Pogledajte koji su najpopularniji

''Snimljena silovanja prelaze granice okrutnosti'', rekao je u ponedjeljak talijanski povjerenik za zaštitu osobnih podataka Pasquale Stanzione i upozorio: ''Žene i djevojke su tu dvostruke žrtve, a zločinu se pridodaje veći prijezir".

U Italiji je zabilježeno nekoliko slučajeva grupnog silovanja mladih, a silovatelji u posljednje vrijeme snimaju svoje postupke. Dio je to vala nasilja nad ženama koje potresa Italiju već mjesecima.

"Gorka kronika ovih mjeseci pokazuje kako barbarstvo silovanja, koje počinjavaju i dječaci, u grupama, nad djevojčicama, sami, može prijeći sve granice grozote tako što ga se snima, dijeli i ismijava, kao da je riječ o djeliću obične svakodnevice'', upozorio je Stanzione i usporedio takvu vrstu nasilja s izloženošću trofeja, piše ANSA.

To je, podsjetio je, sekundarna viktimizacija čiji se učinci eksponencijalno i dramatično pojačavaju zahvaljujući društvenim mrežama.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene