Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se policija

VIDEO Užas u centru Pariza: U pucnjavi ubijene tri osobe, počinitelj prošle godine sabljom napao ljude u migrantskom kampu

U pucnjavi u centru kurdske zajednice u Parizu ubijene su tri i ranjene još tri osobe, objavila je u petak pariška tužiteljica Laure Beccuau, dodavši da je uhićeni napadač poznat vlastima.

Izjavila je da se provjerava stoje li iza incidenta rasistički motivi. Šezdesetdevetogodišnjak je uhićen i u pritvoru je.

Televizija BFM prenosi da je uhićeni muškarac poznat francuskim vlastima i da je prije godinu dana napao migrantski kamp. Gradonačelnica 10. pariškog arondismana rekla je novinarima da je do incidenta došlo u lokalnom kurdskom centru.

"Do pucnjave je došlo u Centru kurdske zajednice u Rue d'Enghien, u pripadajućem restoranu i frizerskom salonu", rekla je gradonačelnica Alexandra Cordebard.

Ispaljeno više hitaca

Više hitaca ispaljeno je u Rue d'Enghien, ulici u kojoj se nalaze mali dućani i kafići u 10. arondismanu francuske metropole, izazvavši paniku. Naoružana policija je osiguravala područje i na mjestu događaja moglo se vidjeti nekoliko vozila hitne pomoći, pokazale su snimke uživo.

Otvorena je istraga ubojstva, ubojstva iz nehaja i teškog nasilja, rekao je ured pariške tužiteljice.

Jedan svjedok rekao je francuskoj novinskoj agenciji AFP da je ispaljeno sedam ili osam hitaca. Drugi svjedok, govoreći BFM TV-u, rekao je da je osumnjičeni napadač bijelac koji je iznenada zapucao.

Umirovljenom vozaču policija oduzela oružje

69-godišnji napadač bio je umirovljenik SNCF-a, za koji je radio kao vozač. Tijekom uhićenja policija mu je oduzela i oružje, javili su ranije lokalni mediji. 

Pročitajte i ovo Ilustracija PETERO MRTVIH Masakr na sastanku odbora stanara: Muškarac uletio i počeo pucati po ljudima

Policija je upozorila građane da za vrijeme istrage izbjegavaju to područje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene