Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUČIO SUDAC

Bivša potpredsjednica EP-a osumnjičena za korupciju ostaje u pritvoru još mjesec dana

Belgijski sudac odlučio je u četvrtak da će eurozastupnica Eva Kaili ostati u pritvoru još mjesec dana dok se nastavljaju istrage o optužbama za korupciju u slučaju mita, koji uključuje domaćina Svjetskog prvenstva Katar, rekli su belgijski tužitelji.

Eva Kaili, koja je ranije ovog mjeseca razriješena dužnosti potpredsjednice Europskog parlamenta, može se žaliti na odluku u roku od 24 sata.

Pročitajte i ovo Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti Snježana Bajan i Josipa Pleslić - 1 Sukob interesa Repovi afere Rimac - Zašto šuti glavna državna odvjetnica? "Očekujem od Turudića da poduzme odgovarajuće korake''

Ona niječe bilo kakvu krivnju i prethodno je preko svojeg odvjetnika izjavila da je nevina.

Kaili je uhićena 9. prosinca, kada je belgijska policija pretragom brojnih adresa pronašla 1,5 milijuna eura u gotovini.

Ubrzo je optužena i otada je u pritvoru.

Grkinja Eva Kaili, četrdesetčetverogodišnja bivša televizijska voditeljica koja je smijenjena s položaja potpredsjednice Europskog parlamenta nakon policijskih racija prošloga mjeseca, postala je najistaknutije lice korupcijske afere.

Među osumnjičenima su još tri osobe. Partner grčke europarlamentarke, čelnik nevladine organizacije koja je navodno korištena za usmjeravanje mita te bivši europarlamentarac koji je postao lobist. Svi spomenuti su Talijani i uhićeni su.

Njih troje i Kaili optuženi su za korupciju, pranje novca i udruživanje u kriminalnu organizaciju.

Eurozastupnica negira da je primala novac od Katra u zamjenu za utjecaj na odluke koje se tiču te zemlje u Europskom parlamentu.

Katar također poriče optužbe za podmićivanje i upozorava da bi nastavak povezivanja zaljevske zemlje sa skandalom mogao "negativno" utjecati na veze s EU-om i opskrbu plinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene