Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško je ozlijeđen

Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati

Aktualno Galerija Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 3 Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 2 Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 1 Galerija 1/4 >>
Uspješno je završena akcija spašavanja speleologa koji se poskliznuo i upao u slovensku špilju duboku 150 metara u Sloveniji.

Nakon 18 sati akcije spašavanja izvučen je speleolog koji se poskliznuo i upao u slovensku špilju na dubini od oko 150 metara. Ozlijedio je lakat i ruku, dobio udarac u glavu, a zbog pada na bok ima jake bolove. Liječnik nije ustanovio unutarnje ozljede.

Spašavanje je trajalo i tijekom noći, a ujutro je došlo do komplikacija zbog zdravstvenog stanja unesrećenog.

Pročitajte i ovo Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin Osvrnuo se i na SAD Trbuhozborac Kremlja potvrdio krajnji cilj Rusije: “Oni su marionete bez savjesti, djeluju u interesu vanjskih sila“

Pročitajte i ovo Portugalski mastif, ilustracija Najstariji pas Bobijev rekord doveden u pitanje: Iz Guinnessovog svjetskog rekorda proveli reviziju

Nesreća se dogodila na području Gotenice, jučer u poslijepodnevnim satima u špilji na Jelen Brdu.

"Speleolog je bio svjestan i dobre volje i zato smo ostali uvjereni da će moći sam izaći van. Prestrašili smo se da će morati u nosila što bi značilo da bi izašli van vjerojatno sutra. Ovako je izašao hodajući, ja sam mu pomogla pa smo izašli brzo van", izjavila je Katarina iz speleološke ekipe koja je pomogla unesrećenom.

U akciju spašavanja uključili su se i vatrogasci

"Speleospasilaca je bilo 50, pomagali su nam vatrogasci i civilna zaštita s logistikom. Najzahtjevnije su bile uzine jer da ga nismo izvukli u pojasu, da smo ga izvlačili u nosilima, kako se prvotno rečeno, to bi još trajalo", tvrdi Damijan Šinigoj, voditelj intervencije.

Vodtielj intervencije pojasnio je i kako je moguće da se takva nesreća dogodi iskusnom speleologu.

"Zapravo i nije bilo greške. Nesreće se događaju, možete sve pripremiti savršeno, a opet se nešto može dogoditi. On je vrlo iskusan speleobiolog, cijelo vrijeme je po jamama, okliznuo se, pao nekih 6 metara dolje, vrlo vjerojatno je slomio rebra i ruku i sam nije mogao izaći", tvrdi Šinigoj.

Unesrećeni je zadobio ozljede glave, ruke i lakta, ali za njega neće biti trajnih posljedica.

"On je, koliko je meni poznato, dobro. Neće imati nekih teških posljedica i ozdravit će u potpunosti", zaključio je Šinigoj.

Hvala vam puno na gostovanju.
Poštovani gledatelji, nakon gotovo 18 sati, akcija ovdje u sloveniji uspješno je okončana.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene