Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvrnuo se i na SAD

Trbuhozborac Kremlja potvrdio krajnji cilj Rusije: “Oni su marionete bez savjesti, djeluju u interesu vanjskih sila“

Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin
Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin Foto: Afp
Dimitrij Medvedev iznio je svoj stav o ratu u Ukrajini u kojem smatra kako bi ruska vojska trebala osvojiti Kijev i ondje svrgnuti legitimno izabranu valst.

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije, Dmitrij Medvedev iznio je izjavu u kojoj se raspravlja o mogućnosti ruskih snaga da dođu do Kijeva, kako sada, tako i u drugoj fazi rata.

"Gdje stati? Ne znam. Mislim da ćemo, s obzirom na ono što sam rekao morati puno i teško raditi. Vjerojatno će to biti Kijev“, rekao je Medvedev.

Pročitajte i ovo Portugalski mastif, ilustracija Najstariji pas Bobijev rekord doveden u pitanje: Iz Guinnessovog svjetskog rekorda proveli reviziju

Istaknuo je da se vlasti u Kijevu moraju promijeniti jer smatra da predstavljaju prijetnju opstanku Rusije, budući da su, po njegovim riječima, pod kontrolom protivnika Rusije, posebno Amerikanaca, preno TASS.

Prema Medvedevu, vlasti u Kijevu su marionete bez savjesti koje djeluju u interesu vanjskih sila, a sve odluke se, kako tvrdi, donose izvan granica Ukrajine, posebno u sjedištima NATO-a. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Užas u njemačkoj školi: Učenik nožem napao kolege, mediji objavili da ima mentalne probleme

Medvedev je također optužuji zapadne političare, uključujući njemačkog kancelara Olafa Scholza i visokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella, da ne vjeruju u pobjedu Ukrajine, ali da javno podržavaju Kijev kako bi opravdali svoje vojne intervencije i financijsku pomoć.

Trbuhozborac Kremlja iznio je stav da bi sadašnje vlasti u Kijevu trebale biti zamijenjene jer predstavljaju prijetnju Rusiji i da bi ruske snage mogle intervenirati kako bi promijenile situaciju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u"

Osvrnuo se i na odnose između Rusije i SAD-a za koje smatra da će još dugo biti narušeni.

"Pozicije Moskve i Washingtona sada su suprotne i teško da će biti moguće premostiti taj jaz i poboljšati odnose u narednim desetljećima", rekao je Medvedev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene