Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Indiji

Urušila se zgrada: Najmanje 39 mrtvih, među njima 9 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U urušenju nedovršene sedmerokatnice u Mumbaju na zapadu Indije poginulo je 39 osoba, a deseci su ozlijeđeni, objavila je policija u petak.

Zgrada se srušila "kao da je od karata", rekao je zapovjednik lokalne policije. "Srušila se kao kula od karata. Za tri-četiri sekunde", kažu stanovnici.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Borba s vremenom VIDEO Spasioci se probili do indijskih radnika zarobljenih u tunelu, uskoro bi trebali biti na sigurnom

Žrtve su radnici i njihove obitelji koji su živjeli na samom gradilištu. Spasilačke ekipe dizalicama i buldožerima traže preživjele i još se ne zna nije li broj žrtava veći.

>> Pariz: U požaru stambene zgrade poginule 3 osobe, 15 teško ozlijeđenih

Dnevnik Hindustan Times piše kako je sedmerokatnica sagrađena u manje od četiri mjeseca od materijala loše kvalitete, a u njoj su stanovali radnici koji su najamninu plaćali pet dolara po danu.

"I morala se srušiti zbog loše kvalitete materijala koju su koristili graditelji", rekao je za dnevnik predstavnik lokalne postrojbe za izvanrdena stanja.

Zbog nestašice jeftinog stambenog prostora u Indiji je porastao broj ilegalne gradnje, uz upotrebu nekvalitetnih materijala. Takve zgrade nude niskoplaćenim radnicima veoma jeftin smještaj. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene