Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ured haške tužiteljice negira navode 'Paris Matcha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte nema nikakav dokaz da je 'međunarodna zajednica' znala da se priprema masakr u Srebrenici, suprotno onome što je objavio francuski tjednik 'Paris Match', izjavio je njezin glasnogovornik Anton Nikiforov.

'To nije točno. Nemamo nikakav dokaz', izjavio je za agenciju France Presse Nikiforov. On je kazao da tekst objavljen u 'Paris Matchu' nije tekst kojeg je autorizirala Del Ponte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hartmann kritizirala Del Ponte zbog navoda o trgovini ljudskim organima Slika nije dostupna Carli del Ponte zabranjeno predstavljanje knjige o ICTY-ju

Novinarka koja se sastala s tužiteljicom Sylvie Matton izjavila je za France Presse kako nije imala nikakav dogovor o autorizaciji članka, da je interview 'dogovoren izravno s Del Ponte, a ne s njezinim savjetnicima', te da 'nije pristala ni na kakvu cenzuru'. 

Sylvie Matton također tvrdi da ima snimku razgovora s glavnom haškom tužiteljicom.

France Presse nije mogao dobiti uredništvo 'Paris Matcha' za
komentar.

U članku objavljenom u tom listu, Del Ponte je izjavila da je u
optužbi protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, koji je preminuo u pritvoru Haškog suda u ožujku, ona govorila o 'svemu što nije prihvaćeno u proceduri kao službeni dokaz'.

Izjavila je također kako su 'Milošević, i vođe bosanskih Srba Ratko Mladić i Radovan Karadžić organizirali napad na Srebrenicu i da je tamo počinjeno veliko krvoproliće'.

'Međunarodna zajednica je za to znala, o tome su razgovarali i nisu ništa učinili da to spriječe. To je 'pištolj koji se dimi', to je
krajnji dokaz', kazala je Del Ponte. 'Imam imena osoba koje su sudjelovale na tom sastanku', dodala je.

Sylvie Matton je France Pressu pustila dio snimke koja potvrđuje te izjave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene