Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carli del Ponte zabranjeno predstavljanje knjige o ICTY-ju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska vlada zabranila je Carli del Ponte da u Milanu predstavi knjigu u kojoj govori o svojem radu na dužnosti glavne tužiteljice na Međunarodnome kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju, javlja švicarska agencija ATS.

U pismu u kojemu od Carle del Ponte traži da se 'što prije vrati u Buenos Aires', švicarsko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je da je promidžba njezine knjige nespojiva s njezinom sadašnjom dužnosti švicarske veleposlanice u Argentini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hartmann kritizirala Del Ponte zbog navoda o trgovini ljudskim organima Slika nije dostupna Knjiga Carle del Ponte 'Lov: ja i ratni zločinci' podigla prašinu

'U knjizi ima izjava koje nisu spojive s dužnosti zastupnice švicarske vlade', prema glasnogovorniku ministarstva Jean-Philippeu Jeanneratu.

Knjiga 'Lov, ja i ratni zločinci' napisana je u suradnji s Chuckom Sudeticem, izvjestiteljem New York Timesa. Govori o zaprekama na koje je Carla del Ponte nailazila u potrazi za glavnim krivcima za ratne zločine na Balkanu u 90-im.

Mandat Carle del Ponte na ICTY-ju završio se potkraj prošle godine. Švicarska pravnica početkom siječnja imenovana je na dužnost švicarske veleposlanice u argentinskoj prijestolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene