Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacija u New Orleansu

Uragan Nate stigao do Louisiane: Izdano upozorenje, brzina vjetra već dosegla 150 km/h

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredno stanje proglašeno je u subotu četiri južne američke države, a uragan Nate je sve snažniji i već je stigao do Louisiane. Očekuje se da će uskoro ojačati u uragan 2. kategorije.

Louisiana, Mississippi, Alabama i dijelovi Floride izdali su upozorenja za uragan i naloge za evakuaciju. Uragan Nate bi Louisianu trebao udariti tijekom noći sa subote na nedjelju po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stravičan napad Nakon uragana Ide stanovnicima Louisiane prijeti nova opasnost: Prvo mu je otkinuo ruku, onda su nestali u vodi Slika nije dostupna Proglašena katastrofa Milijuni bez struje nakon uragana Ida: Stanovnicima SAD-a još uvijek prijete poplave i snažan vjetar

Vlasti New Orleansa, koji je prije 12 godina uništio uragan Katrina, odlučile su evakuirati žitelje prigradskih naselja koju nisu obuhvaćeni protupoplavnim sustavima.

Nate je već kao tropska oluja ubio najmanje 25 ljudi dok je prolazio kroz Nikaragvu, Kostariku i Honduras. Oluja i dalje jača, a očekuje se tijekom noći ojačati i preći u uragan 2. kategorije.

Iako nije toliko jak kao rujanski uragani Maria i Irma, Nate će svejedno donijeti snažne vjetrove i udare oluje. Izmjerena brzina vjetra već je dosegla 150 kilometara na sat.

Guverner Louisiane John Bel Edwards je rekao kako je 1000 pripadnika Nacionalne garde mobilizirano i poslano u New Orleans kako bi motrili drenažne pumpe. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene