Avion, Ilustracija (Foto: JOEL SAGET / AFP)
Avion, Ilustracija (Foto: JOEL SAGET / AFP)

Uprava britanske aviokompanije Flybmi proglasila je bankrot.


Bez svojih zakazanih letova ostalo je nekoliko stotina putnika nakon što je britanska aviokompanija Flybmi, proglasila bankrot. Bankrot su  proglasili zbog visokih cijena goriva i neizvjesnosti oko izlaska Velike Britanije iz Europske Unije, prenosi Reuters.

Vezani članci Boris Johnson (Foto: Jon Bond/News Syndication/PIXSELL) Proces u dvije faze: Počinje utrka za nasljednika Therese May Petra Ecclestone i James Stunt (Foto: Getty) Bankrotirao problematični milijarder i bivši suprug Petre Ecclestone, no on tvrdi da ga to nimalo ne uzrujava

Zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u engleskom East Midlandsu upravlja sa 17 zrakoplova koji lete u 25 europskih gradova. Zapošljava 376 ljudi u Britaniji, Njemačkoj, Švedskoj i Belgiji.

"Iskreno žalimo što je bankrot bila jedina opcija, ali izazovi su se pokazali nepremostivima“, priopćeno je iz tvrtke.

Kompanija je otkazala sve letove i savjetovala je putnicima da vrate karte te da će dobiti novac natrag. Navode kako su u prošloj godini prevezli 522.000 putnika na 29.000 letova.

Nevjerojatan život tragično preminulog kralja narodne glazbe: Već je jednom prevario smrt, ali doktori su ga tada spasili

Maša pronašla više od 4 kilograma marihuane