Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trodnevni štrajk zrakoplovnog osoblja britanske aviokompanije British Airways započeo je u subotu pogodivši tisuće putnika i natjeravši na otkazivanje brojnih letova.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk je pokrenut nakon što su propali pregovori između uprave i sindikalnih čelnika, zbog čega je British Airways morao otkazati tisuće letova, nadajući se da će uspjeti održati barem oko 65 posto letova planiranih za to razdoblje. Računa se da će biti otkazano 1.100 letova od ukupno 1.950 koliko ih je planirano za iduća tri dana.

Sindikat zrakoplovnog osoblja BA dobio je potporu sindikata iz SAD-a, Njemačke i Španjolske za ovu svoju akciju koja predstavlja prosvjed protiv zamrzavanja plaća i mijenjanja radnih uvjeta. BA, koji zapošljava 12.000 članova zrakoplovnog osoblja, želi uštedjeti godišnje 62,5 milijuna funti (95 milijuna dolara) kako bi se mogao nositi s padom potražnje, cijenama goriva i povećanom konkurencijom niskotarifnih kompanija. Britanski premijer Gordon Brown pozvao je obje strane da bez odlaganja riješe međusobna neslaganja. (HIna)

Vezani članci Slika nije dostupna Osoblje British Airwaysa počinje četverodnevni štrajk Slika nije dostupna Prvo Lufthansa pa BA, a sad i francuski kontolori leta