Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik na turneji

Upozorenje Obame: Sjevernoj Koreji prijeti još veća izolacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama je pozvao Sjevernu Koreju da surađuje s međunarodnom zajednicom i odustane od nuklearnog programa.

U protivnom će život svog naroda dodatno otežati te je poručio da Washington neće nikada odustati od svoje obveze obrane Južne Koreje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

'Sjeverna Koreja nastavlja razvijati nuklearno oružje, no time će se samo još više izolirati i učiniti nesigurnijom. Ali za Sjevernu Koreju postoji i drugi put', rekao je Obama u američkoj vojnoj bazi 100 kilometara južno od demilitarizirane zone koja dijeli dvije Koreje.

>> Srdačno obuhvatio ruke Michelle Obama, pa se pokajao

Napetosti na Korejskom poluotoku porasle su otkako su Washington i Seul optužili Pjongjang za potapljanje južnokorejskog broda u ožujku pri čemu su 46 mornara izgubila život. To je put 'konfrontacije i provokacije', rekao je Obama i poručio Pjongjangu 'neka se ne zavarava' jer 'Sjedinjene Države neće nikada odustati od svoje obveze da brane sigurnost' Južne Koreje.

SAD, Rusija, Kina, Japan i Južna Koreja nastoje Sjevernu Koreju nagovoriti na odustajanje od nuklearnog oružja.Obama će o Sjevernoj Koreji razgovarati na sastancima s južnokorejskim predsjednikom Leejem Myung-bakom i s kineskim Huom Jintaoom na rubu summita skupine G20 u četvrtak i petak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene