Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u Nigeriji

Upali u hostel, postrojili studente i ubijali jednog po jednog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati su napadači svaku žrtvu pitali da se predstavi, nakon čega je uslijedio masakr. Sumnja je odmah pala na islamiste iz Boko Harama.

Skupina naoružanih napadača upala je u hostel pored studentskog kampusa Mubi na sjeveroistoku Nigerije te pobila najmanje 20 studenata, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najmanje 333 učenika Boko Haram odgovoran za otmicu stotina nigerijskih učenika: "Udarao me neprestano. Na kraju me pustio da zaostanem, pa sam iskoristio šansu i pobjegao" Napad u Nigeriji (Foto: AFP) Sumnja se na Boko Haram Ubijeni nakon povratka sa sprovoda: Najmanje 65 mrtvih u islamističkom napadu u Nigeriji

>> Nigerija: Bombaš samoubojica raznio se u katoličkoj crkvi, najmanje dvoje mrtvih

Kako svjedoči jedan profesor, prvo su ih postrojili i pitali imena, a zatim ih jednog po jednog posmicali. Premda je sumnja odmah pala na Boko Haram, militantnu skupinu koja u Nigeriji želi uvesti islamski zakon, za masakr još nitko nije preuzeo odgovornost. Među žrtvama ima i kršćana i muslimana.

Kampus se nalazi u saveznoj državi koja graniči s uporištem Boko Harama na samom sjeveru zemlje. Ta je skupina samo ove godine ubila više od tisuću ljudi u raznim napadima diljem Nigerije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene