Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uoči summita Grčka Makedoniji opet prijeti vetom na članstvo u NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči summita NATO-a u Bukureštu Grčka je ponovno upozorila da će uložiti veto na ulazak Makedonije u Savez jer dvije zemlje nisu postigle kompromis oko imena.

Grčka tjednima prijeti da će, ako zajedno s Makedonijom ne pronađe prihvatljivo rješenje kroz pregovore pod okriljem UN-a, uložiti veto na ulazak Makedonije u NATO.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom

Na summitu NATO-a, koji počinje sutra u Bukureštu, Makedonija bi zajedno s Hrvatskom i Albanijom trebala dobiti pozivnicu za članstvo.

"Održali smo dug sastanak oko Bukurešta ... stajalište Atene je poznato i razgovaralo se u parlamentu sa svim liderima oporbenih stranaka", kazala je grčka ministrica vanjskih poslova Dora Bakoyannis.

"U tome imamo potporu svih stranaka Grčke. Svi imamo iste ciljeve", kazala je.

Grčka se sa susjednom državom spori oko imena otkako je Makedonija 1991. stekla samostalnost i ušla u UN pod nazivom Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene