Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski sud osudio je u srijedu na kaznu doživotnog zatvora unuka kralja Saudijske Arabije Abdulaha, proglasivši ga krivim za ubojstvo jednog od članova njegove posluge kojega je premlatio i zadavio nakon pijanke sa 'seksualnom' konotacijom, objavio je sud.


Kazneni sud Old Bailey u središtu Londona osudio je Sauda Bin Abdulaziza Bin Nasira al Sauda (34), unuka kralja Abdulaha po majci, na doživotnu zatvorsku kaznu i dvadesetogodišnju kaznu koja se ne može smanjiti. Princ je  proglašen krivim za ubojstvo Bandara Abdullaha Abdulaziza (32) 15. veljače u sobi luksuznog hotela Landmarka, na zapadu Londona.

Vezani članci Darko Radman Zadarski pedijatar osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti šestogodišnjaka Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 1 Slovački biznismen osumnjičen da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka oslobođen optužbi

>> VIDEO: Saudijski princ na smrt pretukao ljubavnika

Žrtva je pronađena zadavljena u hotelskoj sobi koju je dijelio s princem. Na licu je imao tragove ugriza, a na tijelu mnoštvo tragova od udaraca. Princ Saud pokušao se kod uhićenja pozvati na diplomatski imunitet, ali je britansko ministarstvo vanjskih poslova nakon istrage odlučilo da ga ne može uživati.

Princ se prema žrtvi, koji je bio siroče, posvojeno u obitelji u službi kralja, ponašao kao prema 'robu', izjavili su svjedoci. Princ je saslušao presudu mirno, bez ikakve reakcije. (Hina)