Ilustracija
Ilustracija Foto: UM

United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Europi, postala je većinski vlasnik medijske kuće "Vijesti" iz Crne Gore.


Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela kompaniji je odobreno preuzimanje 51 posto vlasništva u ''Vijestima'', kući koja obuhvaća portal, televiziju i tiskano izdanje.

Vezani članci Maja Sever Maja Sever izabrana za predsjednicu najveće novinarske organizacije u Europi: "Ovo je velika čast i prilika" Hrvoje Zovko HND osudio pritisak Selak Raspudić na novinarku: "Saborski zastupnici nisu urednici medija"

''Vijesti su primjer kako biti nezavisan, kako služiti javnom interesu, primjer medija koji gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina. Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su Vijesti dio portfolija United Media. Nastavit ćemo njegovati vrijednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu, ali i kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja doprijeti do nove publike'', istaknula je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

''Sretni smo da je i formalno finaliziran naš dogovor s United Medijom čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unaprijeđivala dominatna pozicija ''Vijesti'' na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi dioničar, obavezao poštovati i štititi uredničku neovisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novina i TV-a bit će i dalje biran na prijedlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Funda (MDIF), investicijskog fonda iz New Yorka koji podržava slobodu medija i koji je od osnivanja manjinski dioničar Vijesti'', naglašava Željko Ivanović, jedan od osnivača ''Vijesti'' i predsjednik Odbora direktora.

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istaknuo je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regiji. ''Investicija United Medije osigurava da će vjerodostojno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela ''Vijesti'' i da će kompanija moći nastaviti ekspaniziju kako bi kvalitetne vijesti i informacije stigle do što šire publike kako tiskanog izdanja, tako i web portala i TV gledatelja u Crnoj Gori, ali i regiji'', navodi se u obavijesti na stranicama United Media.

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliju se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevne novine među kojima su Danas i Nova, te brojni portal i radio stanice.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicijski fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regiji. MDIF ima manjinski udio u medijima. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju