Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I vi možete pomoći

UNICEF Hrvatska pokrenuo humanitarni apel zbog katastrofalnih poplava u Libiji

Poplave u Libiji - 1
Poplave u Libiji - 1 Foto: Afp
Ured UNICEF-a za Hrvatsku pokrenuo je humanitarni apel za pomoć stradalima u katastrofalnim poplavama u Libiji.

UNICEF Hrvatska pokrenuo je humanitarni apel za pomoć stradalima u katastrofalnim poplavama u Libiji, a donirati se može putem web stranice unicef.hr.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Podsjetimo, zbog strahovitih poplava koje su pogodile Libiju poginulo je više od 5300 osoba, a 10.000 ih se još uvijek smatra nestalima. Mohammed Qamaty, volonter u gradu Derni, rekao je da spasioci još uvijek traže žrtve.

"Pozivamo sve mlade Libijce da dođu i pomognu nam. Nemamo dovoljan broj medicinskih sestara. Treba nam pomoć", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnica priznala pogrešku Roditelji prvašića ostali u šoku: Djeca primila cjepivo protiv dječje paralize kojemu je prošao rok trajanja

SAD, Njemačka, Iran, Italija, Katar i Turska su među zemljama su koje su rekle da su poslale ili su spremne poslati pomoć. Određena pomoć je počela pristizati, ali je spašavanje ometeno političkom situacijom u Libiji, zemlji koja je podijeljena između dviju suparničkih vlada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene