Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za Singapur

UN oslobodio sankcija dužnosnike Sjeverne Koreje koji će sudjelovati na summitu s Amerikom

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) odobrilo je u srijedu privremeno izuzeće od sankcija za sjevernokorejske dužnosnike koji bi trebali sudjelovati na summitu američkog i sjevernokorejskog predsjednika Donalda Trumpa i Kim Jong Una, koji je najavljen za 12. lipnja u Singapuru, objavila je agencija Reuters.

Izaslanstvo Sjeverne Koreje izuzeto je od sankcija na zahtjev Singapura, koji je Vijeću sigurnosti uputilo dopis u kojemu se navodi kako je summit prilika za unapređenje miroljubivog rješavanja nuklearnog pitanja i uspostavu mira i stabilnosti na Korejskom poluotoku i u regiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka se reakcija Rusije Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje Ilustracija Užasan dan za Tennessee Učitelji će moći nositi pištolje u školama: "Umjesto da zaštite djecu, opet su zaštitili oružje"

Sjeverna Koreja je pod sankcijama UN-a zbog nuklearnog programa, a sankcije uključuju i zamrzavanje imovine te zabranu putovanja za više desetaka pojedinaca povezanih s tim programom.

Još je neizvjesno hoće li se summit dvojice predsjednika održati, s obzirom da je Sjeverna Koreja priopćila kako nije spremna na jednostrano napuštanje nuklearnog oružja.

Američki predsjednik je pak izjavio u utorak da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un "ozbiljan" u namjeri da iz svoje zemlje ukloni nuklearno oružje, ali nije isključio mogućnost da se odgodi njihov povijesni susret na vrhu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene