Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wiesenthalov popis

Umro treći najtraženiji nacist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samuel Kunz, treći na popisu najtraženijih nacističkih zločinaca Centra Simona Wiesenthala, optužen za sudjelovanje u ubojstvu 430.000 Židova, umro je u četvrtak u 89. godini.

Informacija je to koju je objavio središnji ured za istraživanje nacističkih zločina u Dortmundu. Samuelu Kunzu trebalo se suditi za ta ubojstva zatočenih Židova koja je počinio kao čuvar koncentracijskog logora Belzeca u Poljskoj, između siječnja 1942. i srpnja 1943.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikoga nisu štedjeli Narav nacista bila je i gora nego što se mislilo - Imali su i mobilne komore Slika nije dostupna Tragična povijest Provela je noć u logoru smrti: 'To je pakao na Zemlji'

'Znali smo da su Židovi ubijani'

Predmet se vodio na sudu u Bonnu, budući da je Kunz živio u predgrađu bivše njemačke prijestolnice. Samuel Kunz je istražiteljima zaduženim za istragu o Johnu Demjanjuku, kojemu se od jeseni 2009. sudi za ratni zločin, otvoreno priznao da je radio u logoru smrti u Belzecu. 'Znali smo da su Židovi ondje ubijani a zatim spaljivani', rekao je.

Demjanjuku se od 30. studenoga 2009. sudi zbog sudjelovanja u ubojstvu 27.900 osoba u nacističkom logoru u Sobiboru, u Poljskoj, gdje je od konca ožujka do konca rujna 1943. radio kao čuvar. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene