Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragična povijest

Provela je noć u logoru smrti: 'To je pakao na Zemlji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom holokausta ubijeno je 119 članova njezine rodbine. Odlučila je istražiti kako su izgledali njihovi posljednji dani.

Reporterka Russia Today, Paula Slier provela je noć u Auschwitzu, mjestu u kojem je tijekom Drugog svjetskog rata ubijeno između 800.000 do 5 milijuna ljudi prognanih od strane nacističkog režima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikoga nisu štedjeli Narav nacista bila je i gora nego što se mislilo - Imali su i mobilne komore Slika nije dostupna Suđenje 'računovođi' 'Rekli su mi - ti si sada taj broj. Nemoj ga nikada zaboraviti jer inače ne postojiš'

Paulin boravak u logoru je dio putovanja kojim slijedi put svojih predaka koji su prošli holokaust, a sve će ostati zabilježeno u dokumentarnom filmu.

'Auschwitz je pakao na Zemlji. A kad usred noći odete u pakao i tamo ste okruženi stražarskim tornjevima i bodljikavom žicom čije sjene padaju na vas, onda ste zaista prestravljeni', kaže Paula.

'Iza milog osmijeha krilo se čisto zlo': Okrutne žene koje nikada neće izaći pred lice pravde

Dok je istraživala svoju obitelj i rodbinu otkrila je kako je čak 119 članova njene obitelji bilo ubijeno tijekom holokausta, većina ih je život skončala u plinskim komorama Auschwitza.

Na svom je putovanju upoznala i unuka Rudolfa Hessa, zapovjednika Auschwitza. 'Išla sam na upoznavanje s unukom čovjeka koji je odgovoran za ubojstvo moje obitelji. Zaista sam se dvoumila oko toga. Ali on se distancirao od svoje obitelji', kaže Paula i dodaje da on svoje zloglasno prezime sada koristi kako bi upozorio svijet da se Auschwitz ne smije ponoviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene