Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Francuskoj

Heroj izgubio bitku za život: Preminuo policajac koji se predao otmičaru u zamjenu za taoce

Arnaud Beltrame (Foto: AFP)
Arnaud Beltrame (Foto: AFP) Foto: Afp
Preminuo je policajac koji je teško ozlijeđen u terorističkom napadu na u jugu Francuske u petak, izjavio je ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb u subotu rano ujutro.

Policijski časnik Arnaud Beltrame (45) predao se otmičaru u zamjenu za oslobađanje talaca, napisao je Collomb na Twitteru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu U Bruxellesu napadnuta dva policajca cure detalji napada Sumnja se na terorizam: U Bruxellesu jedan policajac izboden nasmrt, drugi je u bolnici

"Francuska neće nikada zaboraviti njegovo junaštvo, njegovu hrabrost, njegovu žrtvu", istaknuo je.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ranije je rekao da je Beltrame "spasio živote i služi na čast našoj vojsci i našoj zemlji".

Tri su osobe ubijene na jugozapadu Francuske u petak u seriji napada u kojima je napadač prvo oteo vozilo usmrtivši jednu osobu u gradu Carcassonneu te zatim uzeo taoce u supermarketu u Trebesu uz povike Alahu Akbar, a za napad je, zasad bez dokaza, odgovornost preuzela tzv. Islamska država.

Napadač je policajca dvaput pogodio iz vatrenog oružja i zadao mu je više udaraca nožem, rekao je za AFP izvor blizak istrazi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene