Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

24-godišnjem Japancu otkazalo je srce zbog iscrpljenosti prekovremenim radom. Svaki dan je radio 14 sati.


24-godišnji Japanac je umro zbog prekomjernog rada. Motoyasu Fukiage je prosječno radio 14 sati na dan i to 4 mjeseca u lancu restorana Nihonkai Shoya. Mjesečno je imao preko 112 prekovremenih sati. Umro je od zatajenja srca u snu.

Vezani članci Ante Gotovina na fešti u Pakoštanima Gotovina i branitelji zabavljali se u pakoštanskom restoranu: "Tu se pojelo i bilo malo zajedno i svatko svojim putem..." Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani"

Kao odštetu za njegovu smrt, sud u Kyotu je naredio restoranu da mladićevim roditeljima isplati gotovo 700 tisuća eura. Sudac Shinichi Oshima je tako presudio jer su 'vlasnici restorana zanemarili svoju dužnost da u obzir uzmu kako brojem radnih sati ne smiju biti ugroženi zaposlenikov život i zdravlje'.

Japanska kultura je poznata po prekovremenim radnim satima, pa zato i imaju pojam 'karoshi' što znači smrt zbog previše rada. Žrtvini roditelji tvrde da je restoran smanjivao primanja svima koji nisu imali preko 80 prekovremenih sati na mjesec, piše Telegraph.

'Ne želim novac. Vratite mi mog sina', rekao je otac Satoru Fukiage. 'Ova odluka će imati veliki utjecaj na industriju lanaca restorana, gdje je uvriježeno raditi prekovremeno', dodao je obiteljski odvjetnik Tadashi Matsumaru.