Policija u Strasbourgu (Foto: AFP)
Policija u Strasbourgu (Foto: AFP) Foto: Afp

Peta žrtva napada u Strasbourgu koji je u utorak navečer počinio Cherif Chekatt umrla je u nedjelju, doznaje se od mjesne policije.


Pariško državno odvjetništvo je u nedjelju navečer potvrdilo smrt žrtve koja je bila poljski državljanin. U napadu u Strasbourgu ranjeno je jedanaest ljudi, među kojima su neki još u teškom stanju.

Vezani članci Dan nakon napada u gradu Hanauu - 6 Njemačka u šoku: Ubojica se u manifestu hvalio kako nikada nije bio sa ženom. Među žrtvama i državljanin BiH Hayden Panettiere i Brian Hickerson (Foto: Profimedia) Prijatelji se boje za život ponovno pretučene glumice koja i dalje ne želi otići od nasilnog partnera

"Upravo nas je napustio moj brat Barto Pedro Orent-Niedzielski. Zahvaljuje vam na ljubavi i snazi koje ste mu pružali", napisao je na Facebooku brat tog stanovnika Strasbourga kojemu je bilo 36 godina a rođen je u Katowicama u Poljskoj.

U društvu Talijana Antonia Megalizzija (28) koji je umro u petak i drugih prijatelja stajao je ispred bara "Les Savons d'Helene". Po riječima njegove obitelji, pokušali su spriječiti Chekatta da uđe u bar.

"Bio je aktivan u umjetničkim i dobrotvornim udrugama" i "uvijek je bio nasmijan, otvoren prema drugima i raspoložen za razgovor", rekao je njegov nekadašnji školski kolega.

U utorak navečer Cherif Chekatt je ušao u povijesno središte Strasbourga naoružan pištoljem i nožem te napao prolaznike na nekoliko mjesta u gradu, nakon čega je uspio pobjeći. Nakon 48 sati potrage policija ga je ubila u četvrtak navečer u četvrti Neudorfu, južno od središta grada. (Hina)