Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIMINALNA PROŠLOST

Što dosad znamo o ubojici iz Strasbourga: Policija ga za dlaku uhvatila prije napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija još uvijek nije uhvatila Cherifa C., 29-godišnjeg okorjelog kriminalca koji je trebao biti uhićen u utorak ujutro i to zbog - pljačke i pokušaja ubojstva.

Cherif C., 29-godišnjak za kojeg se vjeruje da je počinio krvavi napad u središtu Strasbourga, dobro je poznat tamošnjoj policiji. 

Pročitajte i ovo Bono Marjanović (Foto: Dnevnik Nove TV) BONO MARJANOVIĆ ZA DNEVNIK.HR Zašto je baš Francuska tako često na meti terorista? Stručnjak tvrdi – postoji jedan vrlo jasan i zastrašujući razlog Krvavi napad u Strasbourgu (Foto: AFP) Dvoje mrtvih i najmanje 13 ranjenih Krvavi napad u Strasbourgu: "Terorizam je još jednom pogodio Francusku, napadač je uzviknuo Allahu Akbar"

Iako je zbog radikaliziranosti zaveden u registru osoba koje su označene kao sigurnosna prijetnja, Cherif je zapravo policiji poznatiji kao višestruki pljačkaš. Mediji navode i da je rođen u veljači 1989. godine u Strasbourgu.

Roland Ries, gradonačelnik Strasbourga, nazvao ga je kriminalcem s "teškom pravosudnom prošlošću". 

Cherif C. je u utorak ujutro trebao biti uhićen, no policajci ga nisu našli kod kuće. Po njega nisu došli zbog povezanosti s terorizmom, već zbog jednog slučaja pljačke i pokušaja ubojstva, piše Le Figaro

Tijekom pretresa njegovog doma policija je pronašla i eksplozivne naprave. 

Cherif C. je svoj krvavi pohod započeo oko 20 sati na adventu u središtu Strasbourga. Prema još uvijek neslužbenim informacijama na žrtve je pucao iz automatskog pištolja. Sve do 2 sata iza ponoći nije bilo službene informacije o broju poginulih, no tada je Christophe Castaner, ministar unutarnjih poslova, objavio da je poginulo troje ljudi te da ih je 12 ozlijeđeno. Oko sat i pol kasnije objavljene su najnovije informacije, po kojima je teško ozlijeđeno petero ljudi, lakše šestero, a troje ih je poginulo.

Po zadnjim podacima od srijede ujutro, broj ozlijeđenih porastao je na 13, od kojih osmero ima teške ozljede.

Laurent Nunez, državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova jutros je kazao kako se trenutno ne može potvrditi da je riječ o terorističkom napadu. "Napadač nije bio poznat po zločinima vezanim uz terorizam, radikaliziran je tijekom boravka u zatvoru", kazao je Nunez, javlja Le Figaro.

Najnovije podatke o napadu u Strasbourgu možete pratiti OVDJE.

Aktualno Napad na božićnom sajmu u srcu Strasbourga: Muškarac uletio među ljude i počeo pucati Strasbourg nakon pucnjave na božićnom sajmu (Foto: AFP) Strasbourg nakon pucnjave na božićnom sajmu (Foto: AFP) Foto: Afp Policija na ulicama Strasbourga (Foto: AFP) Policija na ulicama Strasbourga (Foto: AFP) Foto: Afp Policija na ulicama Strasbourga (Foto: AFP) Policija na ulicama Strasbourga (Foto: AFP) Foto: Afp Pucnjava u Strasbourgu (Foto: AFP) Pucnjava u Strasbourgu (Foto: AFP) Foto: Afp Pucnjava u Strasbourgu (Foto: AFP) Pucnjava u Strasbourgu (Foto: AFP) Foto: Afp +4 Pucnjava u Strasbourgu (Foto: AFP) Svijet Napad na božićnom sajmu u srcu Strasbourga: Muškarac uletio među ljude i počeo pucati 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene