Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolest otkrila na Južnom polu

Umrla liječnica čija je borba s rakom zadivila svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnica Jerri Nielsen FitzGerald, čija je borba s rakom dojke na Južnom polu zadivila svijet, umrla je u 57. godini, objavila je obitelj.

Njezin suprug Thomas FitzGerald rekao je da je Jerri umrla u utorak navečer u njihovu domu u Southwicku, u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Jerri je bila jedina liječnica na istraživačkoj postaji Amundsen-Scott na Južnome polu kada je u zimu 1999. otkrila kvržicu na svojim grudima.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Ilustracija Zlokobna poslastica Slatkiš popularan među djecom može izazvati rak? Neke zemlje zabranile su upotrebu sporne tvari

Teški vremenski uvjeti nisu dopuštali evakuaciju, pa je sama obavila biopsiju. Nakon što je postavljena dijagnoza, zračnim putom dostavljeni su joj lijekovi kojima se liječila sve dok se vrijeme nije popravilo, kada su je s Južnog pola prebacile zračne snage američke nacionalne garde. Opaka bolest bila je pod kontrolom do 2005. kada se vratila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene