Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brooke Greenberg

Umrla djevojka koja nikada ne stari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umrla je Brooke Greenberg, žena iz Baltimorea koja nikada nije starila.

Brooke Greenberg je svijet napustila u 20-oj godini, a cijelog života njezino tijelo odupiralo se razvoju i znakovima starenja.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 6 Sve se istražuje Nema nade za pronalazak preživjelih nakon stravične nesreće: Iz potopljenog automobila izvučena dva tijela Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći

Njezin se razvoj zaustavio se na razini dvogodišnjeg djeteta, a znanstvenici nikada nisu otkrili zašto. Baš kao i pravom dojenčetu, bila joj je potrebna 24-satna njega roditelja. Testovi koji su na njoj bili provedeni pokazali su kako je Brooke patila od genetske mutacije, koja je 'isključila' njezinu sposobnost sazrijevanja i starenja, objavio je International Business Times.

U prvih šest godina Brooke je prošla niz medicinskih zahvata i operacija. Imala je i moždani udar koji nije ostavio nikakva oštećenja na tijelu. Na njoj su rasli samo kosa i nokti. Liječnik koji ju je nadzirao objasnio je kako je Brooke bila samo jedna od nekoliko desetaka sličnih slučajeva u svijetu.

>> FOTO: Geni 17-godišnje bebe kriju tajnu mladosti

'Još uvijek ne možemo objasniti zbog čega se tijelo u osoba poput Brooke ne razvija koordinirano već svaka zasebna jedinica ima svoj tempo razvoja. Brooke je s navršenih 16 godina još imala mliječne zube, no kosti su joj bile ‘stare’ oko 10 godina', kazao je doktor Richard F. Walker koji je pokojnicu liječio posljednjih 18 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene