Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ulemek negira organizaciju ubojstva Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvooptuženi za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, zapovjednik rasformirane Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija, u svojoj je završnoj riječi na suđenju izjavio kako nema nikakve veze s organizacijom ili ubojstvom premijera.

'Nisam imao nijedan razlog da naštetim premijeru Đinđiću, jer sam s njim bio u prijateljskim odnosima uz obostrano poštovanje', izjavio je optuženi Ulemek, te je u više od tri sata izlaganja pred vijećem Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala optužnicu pokušavao pokazati besmislenom, a sebe kao neporočnog čovjeka koji je
bio u službi države.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu Slika nije dostupna Već druga njegova knjiga Legija u zatvoru napisao ljubavni triler

Ulemek je ranije osuđen u još dva postupka - na 20 godina zatvora zbog pokušaja atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 1999. godine, te na 40 godina zbog pokušaja atentata na Draškovića u Budvi 2000. godine i ubojstva bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića.

Tu je presudu potvrdio Vrhovni sud Srbije, ali se još čeka odluka istog suda u trećem stupnju, s obzirom na to da osuđeni na najtežu zatvorsku kaznu imaju pravo još jedne žalbe i nakon što im najviši sud potvrdi presudu.

Prije Ulemeka, završne su riječi iznijeli i odvjetnici preostalih 13 optuženih pripadnika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije i kriminalnog 'zemunskog klana', koji su kao i njihovi prethodnici ustvrdili da njihovi branjenici nisu sudjelovali u ubojstvu premijera te za njih zatražili oslobađajuće presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene