Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećene zgrade

VIDEO Eksplozije pokraj ruskog vojnog stožera: Jedan dron se srušio i ozlijedio čovjeka

Eksplozija u Rostovu
Eksplozija u Rostovu Foto: Twitter/Screenshot
Ukrajinske bespilotne letjelice oborene su u blizini Moskve, južne regije Rostov i regije Brjansk na jugozapadu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, citirala je novinska agencija RIA ruske vlasti.

Prema drugoj novinskoj agenciji, TASS, tri su zgrade oštećene u gradu Rostovu na Donu, a jedna je osoba ozlijeđena kada se jedan od dronova srušio u središtu grada. Drugi dron u regiji Rostov pao je izvan grada.

Rostov je najveći grad u južnoj Rusiji i glavni je grad regije Rostov koja graniči s dijelovima istočne Ukrajine gdje bjesni rat. Dom je zapovjedništva ruskog južnog vojnog okruga, čija se 58. kombinirana armija bori protiv Kijevove protuofenzive u južnoj Ukrajini, prema istraživačkom centru Instituta za proučavanje rata (ISW).

U Rostovu se također nalazi zapovjedni centar ruske združene grupe snaga u Ukrajini kao cjelini i stoga je ključno logističko središte za rusku vojsku, prenosi The Guardian.

U Brjansku su krhotine jednog od dva uništena drona razbile prozore na zgradi željezničke stanice i oštetile automobile u blizini, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene