Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po njima tuku 'profesionalci'

Ukrajinska vojska povukla se iz zračne luke u Luhansku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski vojnici povukli su se u ponedjeljak iz zračne luke u Luhansku, uporištu proruskih separatista na istoku zemlje, nakon topničkih napada "ruske vojske", izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

"Ukrajinski vojnici dobili su zapovijed (da se povuku) i povukli su se s aerodroma u Luhansku i iz sela Georgievka", nedaleko od zračne luke i 18 kilometara južno od Luhanska, rekao je Lisenko novinarima. "S obzirom na preciznost udara, vatru otvaraju profesionalni topnici ruske vojske", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Vladimir Putin Procurio dokument Otkriveni Putinovi uvjeti za mir s Ukrajinom: "Želi je pretvoriti u kastriranu državu"

U međuvremenu je ukrajinska obalna straža pokrenula potragu za dvojicom svojih nestalih mornara nakon što je jedan od njihovih patrolnih čamaca potopilo topništvo proruskih separatista u Azovskom moru.

Putin optužuje EU da zatvara oči pred vojnima akcijama protiv civila u Ukrajini

Separatisti sada prijete glavnoj luci Mariupolu. Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko optužio je Moskvu za "izravnu i otvorenu agresiju" protiv svoje zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene