Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi nove sankcije

Putin optužuje EU da zatvara oči pred vojnima akcijama protiv civila u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak u Jakutsku da Ukrajina otvara vatru na naseljena područja, a da EU zatvara oči i pravi se da to ne vidi i izrazio je nadu da će prevladati zdrav razum na Zapadu po pitanju nametanja dodatnih sankcija Rusiji, javljaju ruski mediji.

"Ukrajinske snage okružile su velika naseljena područja i namjerno otvaraju vatru na stambene četvrti", istaknuo je Putin. "Nažalost, to ne žele vidjeti mnoge zemlje niti Europa", dodao je.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

Putin se osvrnuo i na prijetnju novim sankcijama Rusiji nakon što su čelnici Europske unije zadužili Europsku komisiju da pripremi nove sankcije zbog pogoršanja krize u Ukrajini. Komisija treba pripremiti nove mjere u roku od sedam dana, a onda se o tome trebaju očitovati zemlje članice.

Minsk: Kontaktna skupina o Ukrajini raspravlja o prekidu vatre

"Nadam se da će prevladati i pobijediti zdrav razum i da ćemo raditi u normalnom suvremenom režimu i da ni mi niti naši partneri nećemo snositi troškove tih međusobnih udara", kazao je Putin.

Ranije u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov također je govorio o sankcijama i rekao je da Moskva mora na njih odgovoriti, ali da njezin pristup nije "oko za oko, zub za zub". Po njegovim riječima, Rusija "stalno zove da se posluša glasa razuma, ali još nije uspjela doprijeti".

SAD i EU ne priznaju priključenje Krima Rusiji i optužuju Moskvu za miješanje i intervenciju u Ukrajini. Rusija niječe optužbe i naziva ih neprihvatljivim. Zapadne zemlje od ožujka su već nekoliko puta uvodili sankcije protiv niza ruskih političara, poslovnih ljudi i tvrtki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene