Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke borbe s obje strane

Protuofenziva ipak daje rezultate? Ukrajina tvrdi da su njezine snage napredovale kod Bahmuta

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ukrajinske snage napredovale su za više od kilometra kod istočnoga grada Bahmuta, priopćio je u petak glasnogovornik ukrajinske vojske.

Ovo je najnovija u nizu izjava Kijeva koje govore da protuofenziva započeta početkom lipnja postupno daje rezultate. Ta su izvješća u potpunoj suprotnosti ruskom viđenju razvoja situacije oko Bahmuta.

"Obrambene snage su zadržale inicijativu, vrše pritisak na neprijatelja, izvode napade i napreduju uzduž sjevernog i južnog krila", rekao je Serhej Čerevati. Dodao je da su dan ranije ukrajinske snage napredovale više od kilometra.

U blizini sela Kliščijivke, jugozapadno od Bahmuta, ukrajinske snage zabilježile su djelomičan uspjeh.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Noe "stalno je bio nasilan" Detalji stravičnog ubojstva tiktokerice u Beogradu: "On je manijak, psihopat. Dijete mi je umrlo u najtežim mukama"

Zauzimanje tog sela pomoglo bi ukrajinskim snagama da vrate pod kontrolu Bahmut, grad koji su ruske snage zauzele u svibnju nakon 10-mjesečnih borbi. Ruska agencija RIA, pozivajući se na vojne izvore, izvijestila je da su ruske snage odbile napad na Kliščijivku te da češljaju to područje od zaostalih ukrajinskih vojnika.

Ruske snage drže Bahmut, a obje strane javljaju o žestokim borbama u tom području. Ukrajinske snage nastoje okružiti grad i dosad su zauzele niz sela na jugu. Snažan otpor i minska polja usporavaju njihov napredak. Rusija i dalje drži velika područja istoka i jugoistoka Ukrajine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene