Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča kao iz horora

Optuživali su je da je sociopat i da glumi dijete, a sada otkrila kada je rođena: "Mislila sam da sam našla pravu obitelj"

Siroče, ilustracija (Foto: Getty Images)
Siroče, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Natalia Grace Barnett, siroče iz Ukrajine, dala je eksluzivni intervju u kojem je odbacila priču ljudi koji su ju posvojili 2010. godine i koji tvrde da ona uopće nije dijete, već odrasla žena i sociopat koja se pretvara da je djevojčica. Oni tvrde i da ih je Natalia pokušala ubiti. U emisiji doktora Phila McGrawa Natalia se pojavila s parom kod kojeg sada živi već gotovo sedam godina i koji tvrdi da ništa što su Barnettovi rekli o Nataliji nije istina.

Slučaj bračnog para Barnett i Natalije, šestogodišnje djevojčice koju su 2010. godine posvojili iz Ukrajine, punio je novinske stupce nakon što su Kristine i Michael Nataliju ostavili u stanu koji su joj iznajmili u saveznoj američkoj državi Indiani i zatim se odselili u Kanadu.

Priča je postala bizarnija kada se otkrilo da su to učinili jer Natalia, kako tvrde, nije dijete, već odrasla žena koja se pretvara da je djevojčica i koja ih je pokušala ubiti.

Natalia Grace Barnett, koja ima poremećaj rasta zvan dvarfizam, sada je prvi put progovorila o svemu, i to u emisiji poznatog doktora Phila McGrawa. U eksluzivnom intervju negirala je da je odrasla žena i otkrila da ima 16 godina. Tvrdi da je rođena 4. rujna 2003. godine. Kaže da ne zna odakle dolaze optužbe obitelji Barnett. "Mislila sam da sam pronašla pravu obitelj za sebe'', rekla je doktoru Philu.

Pročitajte i ovo Slučaj iz Indiane nevjerojatno podsjeća na horor Siroče (Foto: Profimedia) prijetila da će ih izbosti Kao iz horora "Siroče": Posvojili "šestogodišnju djevojčicu" pa saznali da je odrasli sociopat koji ih želi ubiti

Otkrila je i da ju je obitelj kod koje je živjela prije Barnettovih vratila socijalnoj službi kada je, kako tvrdi, slučajno ozlijedila drugo dijete. "Jedan od njihovih sinova i ja bili smo jako bliski, pa smo se često hrvali. Jednom sam mu u igri pala na ruku, a njegova je mama mislila da mu je pokušavam slomiti", ispričala je.

Natalia poriče da je Barnettovima prijetila da će ih ubiti, kao i da je Kristine pokušala gurnuti na električnu ogradu i otrovati joj kavu. Taj ''nesporazum s kavom'', priča Natalia, bila je kap koja je Barnettovima prelila čašu.

Tada su odlučili iznajmiti stan i ostaviti ju da živi sama. Tada je, kaže, imala osam godina. Jela je konzerviranu hranu, a upisali su je u školu za odrasle. Rekla je i da joj je Kristine govorila da drugima kaže da ima 22 godine. ''Bila sam zbunjena. Nisam razumjela što se događa'', rekla je.

Nova obitelj s njom nema problema

Natalia se u showu dr. Phila pojavila s Antwonom i Cynthijom Mans, parom s kojim živi gotovo sedam godina i koji vjeruje da je 16-godišnjakinja. Rekli su i da Natalia nikada nije naudila niti pokušala nauditi njima ili njihovoj djeci te da se prema svojoj braći ponaša kao ''prava sestra''. 

Natalia sada zakonski ima 30 godina, a novi ju roditelji zbog toga ne mogu upisati ni u školu. Mansovi su dr. Philu otkrili da su ju podvrgnuli testiranjima koja su, kažu, potvrdila njezine tvrdnje da ima 16 godina. No testove za utvrđivanje dobi radili su i Barnettovi i na temelju njih su 2012. godine podnijeli zahtjev Višem sudu okruga Marion na Floridi da se datum na Natalijinu rodnom listu promijeni iz 2003. u 1989. godinu. 

Ti su nalazi utvrdili da je Natalia imala 14 ili više godina kad su ju Barnettovi usvojili. Oni tvrde i da je Natalia priznala da je starija, i to za vrijeme boravka na odjelu psihijatrije, gdje su ju smjestili 2012. godine i u kojoj je provela godinu dana.

Zbog svega toga, točnije zbog napuštanja i zanemarivanja djeteta, Kristine i Michael završili su na sudu, a u siječnju 2020. godine znat će se hoće li završiti i iza rešetaka.

Kao u filmu

Ako vam ova priča zvuči poput filmskog scenarija, to je zato što je 2009. godine snimljen horor-film ''Siroče'', u kojem bračni par usvoji dijete za koje se ispostavi da je psihopat.

U filmu se žena predstavlja kao dijete, a zatim ubije nekoliko ljudi, uključujući i svog posvojitelja. Na to su u razgovoru s doktorom Philom podsjetili i novi Natalijini posvojitelji. ''Taj je film objavljen samo godinu prije nego što su oni usvojili Nataliju. To je sve što ću reći'', rekla je Cynthia Mans.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene