Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od ruske invazije

Ukrajina zabranila ulazak u zemlju Rusima u dobi od 16 do 60 godina

Petro Porošenko (Foto: AFP)
Petro Porošenko (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Petro Porošenko (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Ukrajina je muškarcima iz Rusije u dobi od 16 do 60 godina zabranila ulazak u zemlju, nakon uvođenja izvanrednog stanja u 10 ukrajinskih pokrajina koje graniče s Rusijom ili s Krimom.

Iznimno će se dopustiti ulazak u "humanitarnim slučajevima" ili u slučaju odlaska na sprovod.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Ovakva odluka donesena je uslijed straha od ruske invazije na Ukrajinu.

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko upozorio je da "Ukrajini prijeti totalni rat s Ruskom Federacijom" nakon što su ruske oružane snage u nedjelju napale tri ukrajinska broda, jedan civilni i dva vojna, i zaplijenili ih, a mornare zatočili, javlja BBC News.

Restrikcije su uvedene nakon što se ukrajinski predsjednik Petro Porošenko sastao s vodećim sigurnosnim dužnosnicima u Kijevu.

Porošenko je na Twitteru poručio da je zabrana uvedena kako bi se spriječilo formiranje "privatnih vojnih postrojbi" u Ukrajini. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene