Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska oprezna

Ukrajina: Vlast objavila što je dogovoreno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vlast i oporba dogovorili su prijevremene predsjedničke izbore, koalicijsku vladu i ustavne reforme.

Sporazum između vlasti i oporbe koji je zaključen u petak u Ukrajini predviđa prijevremene predsjedničke izbore, koalicijsku vladu i ustavne reforme, objavila je ukrajinska televizija, dok europska strana kaže da još uvijek ništa nije konačno.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Nikola Grmoja u saboru vatreno prijepodne u saboru Brojni saborski zastupnici neće podržati ustavne izmjene, Grmoja poručio: "Ovo vam neće proći"

Ured ukrajinskog predsjednika ranije je objavio da je postignut dogovor s oporbom na pregovorima koji su trajali cijelu noć i završili nešto iza 7 sati ujutro. Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je da je dogovor između ukrajinskih vlasti, oporbe, EU-a i Rusije još uvijek predmet konzultacija i da se ne može sa sigurnošću ništa reći prije podneva.

'Ne može se ništa definitivno reći' prije podneva, rekao je Fabius za privatni radio Europe 1 iz Pekinga kamo je stigao nakon što je sudjelovao na pregovorima u Kijevu. 'U ovakvoj situaciji... potrebno je ostati vrlo oprezan'.

Najkrvaviji dan na ulicama Kijeva: Parlament izglasao zabranu korištenja oružja! Janukovičeva obitelj pobjegla iz zemlje?

Fabius je otputovao tijekom noći za Peking ali je kazao da je ostao u kontaktu s kolegama. Na pregovorima je osim njega sudjelovao i poljski šef diplomacije Radoslaw Sikorski i njemački Frank-Walter Steinmeier koji su ostali u Kijevu. 'Oporba se želi konzultirati sa dijelom svojim predstavnika, što je posve razumljivo', dodao je Fabius.

Poljska je pak objavila da će se pregovori nastaviti u podne po lokalnom vremenu, dok je iz ureda predsjednika Viktora Janukoviča ranije rečeno da će do potpisivanja sporazuma doći u 10,00 sati po GMT-u, odnosno 11,00 po lokalnom vremenu. U Kijevu je od utorka poginulo oko 75 ljudi, podaci su koje su objavile vlasti. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene