Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odesa na udaru

Ukrajina uspješno presrela i uništila Ruske dronove: Nastavljaju se napadi na ključni grad u Crnom moru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ukrajina je uspješno presrela i uništila 11 bespilotnih letjelica kojim je Rusija ciljala jug zemlje.

Rusija je tijekom noći lansirala 14 napada bespilotnim letjelicama na Ukrajinu. Uz dronove na ukrajinske borbene položaje poletjelo je i pet projektila. Sustav protuzračne obrane uništio je 11 bespilotnih letjelica, izvijestile su ukrajinske zračne snage.

Rusija ja gađala ciljeve na jugu pokraj grada Odese, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Kod granice s Ukrajinom se srušio veliki ruski vojni avion poginule 74 osobe Je li ovo priznanje da su srušili vojni zrakoplov? Zelenski traži istragu

Pročitajte i ovo Milorad Dodik posebni izaslanik britanskog premijera Još jedno upozorenje Dodiku: "Republika Srpska ne može biti neovisna država, a Srbija bi trebala uvesti sankcije Rusiji"

Oleh Kiper, guverner Odese na svom Telegramu objavio je kako su u napadu dvije osobe ozlijeđene tijekom napada na crnomorski lučki grad.

"Unatoč učinkovitom radu protuzračne obrane u odbijanju neprijateljskih napada, u Odesi je pogođen industrijski objekt, a oštećeni su stambeni objekti i civilna infrastruktura", rekao je Kiper.

Početkom listopada prošle godine ukrajinske snage odvratile su još jedan napad bespilotnih letjelicama. Tada su uništili gotovo 30 ruskih letjelica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene