Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upotrijebili ''Neptune"

Ukrajina projektilima gađala skladište nafte na jugu Rusije, Moskva poručuje: "Oboreni su"

Požar u naftnom postrojenju, ilustracija
Požar u naftnom postrojenju, ilustracija Foto: Afp
Rusija tvrdi da je njezin sustav protuzračne obrane uspješno oborio pet projektila i 29 dronova koje je poslala Ukrajina.

Rusko ministarstvo obrane na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram objavilo je da su njihovi sustavi protuzračne obrane u petak rano ujutro oborili pet projektila i 29 dronova koje je Ukrajina usmjerila prema Krasnodaru.

Pročitajte i ovo U ruskom napadu na Harkiv ranjena su i djeca Raketirali tri lokacije U novom ruskom udaru na Harkiv najmanje troje poginulih, među desecima ranjenih ima i djece

Guverner Krasnodara, grada na jugu Rusije, na Telegramu je rekao da su ostaci drona koji su pali nakon obaranja raketom izazvali požar u skladištu nafte u okrugu Temrjuk. U napadu na skladište lakše su ozlijeđene dvije osobe. Ministarstvo je potom objavilo i da je po jedna bespilotna letjelica oborena nad regijama Voronjež, Belgorod i Tambov, piše Radio Slobodna Europa

Ukrajinski Glavni stožer izvijestio je da je njihova mornarica pogodila skladište nafte u Krasnodarskoj oblasti projektilima Neptun. Iz Kijeva su istaknuli kako ciljanje energetske infrastrukture u Rusiji slabi njezine ukupne ratne napore. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene