Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen Jurij Lucenko

Ukrajina: Policija palicama pretukla čelnika oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji ministar unutarnjih poslova i sadašnji čelnik oporbe Jurij Lucenko primljen je na odjel intenzivne njege u subotu u Kijevu nakon što je pretučen u sukobima proeuropskih prosvjednika i policije.

Više desetaka prosvjednika okupilo se u petak navečer pred sudom koji je neposredno prije osudio na šest godina zatvora trojicu muškaraca optuženih da su htjeli 2011. raznijeti skulpturu Lenjina blizu glavne zračne luke Kijeva.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Ukrajinska televizija prikazala je nekoliko osoba na nosilima blizu ambulantnih vozila.

Ruska državna televizija izvijestila je da su interventne snage krenule u djelovanje nakon što su ih kamenjem napali prosvjednici koji su pokušavali spriječiti policijska vozila da odvezu u zatvor trojicu osuđenika.

U Kijevu 50.000 proeuropskih prosvjednika

Informativne stranice ukrajinske oporbe objavile su fotografije i video-snimke nekadašnjeg ministra unutarnjih poslova i sadašnjeg čelnika oporbe Jurija Lucenka s povojem na glavi i preko desnog oka.

Supruga oporbenog čelnika Iran izjavila je da je njezin suprug ozlijeđen po glavi kad je na njega palicama nasrnula policija dok je pokušavao prekinuti nasilje.

'Smješten je na intenzivnu njegu. Ostat će na promatranju', rekla je ona na oporbenoj tv postaji Hromadske.

Lucenko (49), nekadašnji utjecajni član prozapadne vlade bivše premijerke Julije Timošenko, zatočen je 2010. a oslobođen u travnju prošle godine pod pritiskom EU-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene