Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred vratima drugi krug

Ukrajina: Po izlaznim anketama vodi Janukovič

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik ukrajinske oporbe Viktor Janukovič vodi na izborima za ukrajinskog predsjednika održanim u nedjelju, a premijerka Julija Timošenko na drugom je mjestu, pokazale su dvije izlazne ankete.

Izlazna anketa ICTV-a Janukoviču daje 35,06 posto glasova, dok Julija Timošenko osvaja 25,72 posto. Po Nacionalnoj izlaznoj anketi Janukovič je osvojio 31,5 posto a Julija Timošenko 27,2 posto. Pokažu li se rezultati točnima, Janukovič i Timošenko suočit će se u drugom krugu izbora 7. veljače. Na trećem mjestu nalazi se bivši bankar Sergej Tigipko, koji je dobio 13 posto glasova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrajina: Juščenko odbio koaliciju s Janukovičem Slika nije dostupna Ukrajina: Pregovori o koalicijskoj vladi

Sadašnji predsjednik Viktor Juščenko, nakon Narančaste revolucije koja ga je potkraj 2004. dovela na vlast, izgubio je popularnost i na ovim se izborima našao na petom mjestu sa samo 6 posto glasova. Na četvrtom je mjestu bivši predsjednik parlamenta Arsenij Jacenjuk sa 7 posto glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene