Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Ukrajini

VIDEO Maskirani muškarci palicama brutalno pretukli prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina maskiranih muškaraca napala je baseball palicama vladine pristaše koji su organizirali svoj prosvjed u znak podrške ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču.

Skupinu prosvjednika koja je držala transparente podrške ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču, napali su maskirani muškarci obučeni u vojne uniforme i naoružani baseball palicama. Navodno se radi o antivladinim prosvjednicima. Sukob su snimile televizijske ekipe.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim Slika nije dostupna Potpisan sporazum Janukovič pristao na prijevremene izbore, prosvjednici podržali dogovor

Evo kamo Ukrajinci idu kada žele predahnuti od prosvjeda

Ukrajinski prosvjednici napustili gradsku vijećnicu u Kijevu

Ukrajinski prosvjednici napustili su u nedjelju ujutro gradsku vijećnicu u Kijevu, kao ustupak nakon što su vlasti pustile na slobodu 234 prosvjednika.

"Vijećnica je skoro prazna" rekao je France presseu jedan od vođa prosvjeda Ruslan Andriko. U zgradu gradske vijećnice ušao je neposredno nakon odlaska prosvjednika Christian Schoenenberger veleposlanik Švicarske, čija zemlja trenutno predsjeda Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), kako bi se uvjerio da su prosvjednici ispunili ranije dato obećanje i predao prostorije vlastima.

Ukrajinska oporba je nagovijestila u subotu da će evakuirati gradsku vijećnicu Kijeva koju su zauzeli prosvjednici, nakon što su vlasti iz zatvora pustile 234 demonstranta.

Gradska vijećnica, zauzeta 1. prosinca i pretvorena u glavni stožer revolucije je simbolično mjesto prosvjeda kao i Maidan, središnji trg Kijeva okupiran nakon proruskog preokreta vlade krajem studenoga na štetu zbližavanja s Europskom unijom.

Ukrajinske vlasti su u petak objavile da su oslobodile ukupno 234 prosvjednika privedena tijekom dva mjeseca prosvjeda, ali su ostale na snazi optužnice protiv njih. Evakuacija gradske vijećnice je ključni uvjet za primjenu zakona o pomilovanju prosvjednika koji su optuženi za djela podložna kaznama do 15 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene